Instal·lació d’un servidor web i una base de dades en Debian
Per convertir el nostre ordinador o un qualsevol que tinguem en un servidor web, podem fer-ho de forma senzilla fent els següents passos.
1.- Entrarem com a “root” en el gestor de paquets de Synaptic i instal·larem amb el següent ordre:
- mysql-server (s’instal·larà també el mysql-client)
- phpmyadmin
2.- Anem a fer la instal·lació del mysql-server des del synaptic. Anem al synaptic i cerquem el paquet mysql-server i escollim que el volem instal·lar. Ens quedarà una cosa així:
3.- En demanarà que fa falta instal·lar altres paquets necessaris. Direm que sí.
4.- Una vegada s’està instal·lant, ens demanrà la contrasenya del root. Cal que ens l’anotem en algun lloc ja que després ens la demanrà. Important: aquesta contrasenya no ha de ser la mateixa que el root del sistema (pot ser-ho però per seguretat millor que no!)
5.- Aqui veurem el synaptic amb els paquests instal·lats:
6.- Ara anem a procedir a instal·lar el phpmyadmin. Aquest ens serveix per gestionar amb una interfície web les base de dades. A banda ens instal·larà el servidor web apache. També es pot instal·lar el servidor sol, però és més còmode fer-ho així, ja que ens instal·la també el php.
7.- No deixem el Synaptic, i cerquem el paquet phpmyadmin, l’escollim i instal·lem. Veurem que també ens demana instal·lar paquest addicionals. Com en el cas anterior, diem que sí:
8.- Ens demana ara que configurem el paquet phpmyadmin sobre quin servidor web correrà. Escollim l’apache2
9.- Escollim que volem configurar ara el paquet phpmyadmin. Ens demanarà la contrasenya del root que hem posat més amunt
10.- Aquí hem de posar la contrasenya. També ens demana que la confirmem.
11.- Una vegada ja està tot instal·lat, podem comprovar el funcionament del servidor web posant la següent url en el navegador. En el cas que estem en el servidor local, posarem “localhost” i si estem en un servidor remot, doncs la ip del servidor. En el nostre cas està en un servidor local i per tant posem “localhost”. Ens apareix la següent pàgina indicant que el servidor funciona.
12.- Si ara volem veure les bases de dades, ho podem fer amb el phpmyadmin. Posarem la següent url el el navegador i ens apareix la següent pantalla on hem d’introduïr la contrasenya del root de les bases de dades (ho hem posat en els passos anteriors):
13.- Una vegada dins podem veure les diferents opcions que ens ofereix el phpmyadmin:
Esperem que us hagi sigut útil
Deixa un comentari