Moltes vegades ens trobem que tenim documents, imatges i/o arxius en general que estan duplicats en un o diversos discs durs.

En debian tenim un parell d’eines que ens permet trobar aquests arxius o directoris duplicats, de forma que podem optimitzar l’espai de disc disponible.

D’una banda tenim el programa FSlint, tant en interfície gràfica com per ordre de comandes. El podem trobar en diferents distribucions linux, tot i que molts cops no s’instal·la i ho tenim que fer.ho manualment.

En Debian, ho podem fer pel gestor de programari Synaptic o bé per línia d’ordres. Per fer-ho així, farem el següent:

$ apt-get install fslint

Una vegada instal·lat, el trobarem al menú Aplicacions| Eines del sistema| FSlint Janitor

Una vegada l’iniciem ,ens trobarem la següent pantalla:

 

 

 

 

 

 

Com es pot veure, per defecte ja surt activada l’opció de trobar còpies d’arxius o carpetes.

Hem de configurar “Camí de cerca” on posarem la ruta d’on ha de cercar els arxius duplicats, i després clicar el botó “Cerca”, i ens buscarà tots els arxius duplicats en el directori seleccionat en la ruta.

També podem trobar paquets instal·lats, nom erronis, nom enfrontats, etc..

Una vegada el hem trobat, podem triar els arxius que volem eliminar i que no. També pots fer clic en el directori on hi ha l’arxiu per obrir-lo per si tens dubtes de si els vols eliminar o no.

També en la pestanya “Paràmetres de cerca avançats” pots configurar si vols que exclogui alguns tipus d’arxius o bé directoris en la cerca.

Comparteix això: